Ook in dossier van de kasteelmoord : Pierre Serry blijft in de cel

© BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Pierre Serry met nog eens drie maanden verlengd.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Serry wordt verdacht tussenpersoon geweest te zijn bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

André Gyselbrecht zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om Saelens ‘een lesje te leren’. Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd. Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry.

Voorlopig is de man uit Aalter de enige verdachte die nog in de cel zit. Dokter Gyselbrecht werd in januari 2014 vrijgelaten door de KI. Het parket van West-Vlaanderen wil Pierre Serry, André Gyselbrecht en Peter Gyselbrecht voor het hof van assisen brengen. De raadkamer oordeelde echter dat bijkomend onderzoek noodzakelijk is. Het parket ging hiertegen in beroep. De KI in Gent zal uiteindelijk de knoop moeten doorhakken

De zoektocht naar een mogelijke tweede uitvoerder belandde vrijdag trouwens mogelijk in een stroomversnelling, nadat een DNA-spoort blijkt te matchen met het DNA van een verdachte uit Nederland. .

(BELGA)