Onvoorstelbaar: mensensmokkelaar merkt politie en laat volgeladen auto stuurloos verder rijden

13/10/16 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:46

Twee inspecteurs van de Wegpolitie van West-Vlaanderen geloofden woensdagavond hun eigen ogen niet toen ze zagen welke halsbrekende en levensgevaarlijke toeren een mensensmokkelaar uithaalde.

Onvoorstelbaar: mensensmokkelaar merkt politie en laat volgeladen auto stuurloos verder rijden

De twee inspecteurs merkten op de E40 een zwaar geladen Volkswagen Sharan op. Ze beslisten het voertuig te volgen om het tot stilstand te kunnen brengen, gezien het voor hen duidelijk was dat het feiten van mensensmokkel betrof. De bestuurder merkte hen ongetwijfeld op en besliste de uitrit naar Oostkamp te nemen om aan de politie te ontsnappen. Ter hoogte van een kruispunt deed hij echter het onwaarschijnlijke: hij kroop zomaar naar achter in de auto en mengde zich tussen de vluchtelingen. Hij liet zo het voertuig compleet stuurloos verder rijden, waarna de 'spookauto' de rijweg dwarste om tegen de stoeprand te botsen en in het midden van de weg tot stilstand te komen.

Gelukkig hadden de agenten de chauffeur grondig geobserveerd voor hij naar achter kroop, zodat zij de chauffeur konden ontmaskeren. De man, een 30-jarige persoon uit Irak, werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij werd donderdag aangehouden op verdenking van mensensmokkel, waarbij de feiten werden gepleegd in het kader van een criminele organisatie, en misbruik werd gemaakt van de kwetsbare toestand van de slachtoffers, wiens leven in gevaar werd gebracht. Naast de vermeende mensensmokkelaar werden 10 vluchtelingen opeengepakt in het voertuig aangetroffen, zijnde vier vrouwen en zes mannen. Zij kwamen uit de Franse vluchtelingenkampen en werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!