Onverbeterlijke dievegge stal een paar schoenen terwijl ze enkelband droeg

© BELGA
Redactie KW

Een 43-jarige vrouw heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor de diefstal van een paar schoenen.

Opvallend genoeg pleegde Sandra D. de feiten toen ze met een enkelband een effectieve gevangenisstraf van twee jaar aan het uitzitten was.

De Brugse vrouw liep al meerdere veroordelingen op voor winkeldiefstallen. Daar kwam in het voorjaar van 2016 nog eens twee jaar effectieve celstraf bovenop. D. mocht haar straf onder elektronisch toezicht uitzitten, maar op 22 juli liep het mis. In de Shoe Discount in Brugge ging de beklaagde aan de haal met een paar sportschoenen. Het OM vorderde zes maanden effectief en merkte op dat de beklaagde zich later nog zal moeten verantwoorden voor een diefstal in de Proxy Delhaize.

De rechter stelde voor om de zaak uit te stellen. Zo kunnen beide dossiers samen behandeld worden op 17 februari. “We gaan nog één keer alles samen smijten, maar daarna is het gedaan. Ik tel in totaal 29 gewone diefstallen en 9 zware. Het moet een keer stoppen, we gaan hier niet bezig blijven.”

Sandra D. beseft dat ze aan haar problemen moet werken. Zo zou de beklaagde al drie maanden drugsvrij zijn. Haar advocate Mieke Byttebier zal op de volgende zitting een straf onder voorwaarden vragen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier