Onhandige dief verwondde zijn hand bij openbreken machine in Roeselare

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk heeft het openbaar ministerie een jaar gevraagd voor een dertiger die verstek liet gaan. Hij brak een muntwisselmachine open in een wassalon in Roeselare en verwondde daarbij zijn eigen hand.

Op 26 augustus 2015 stal D.S. (34) een fiets ter hoogte van de moskee in de Spinnerstraat in Roeselare. Daarmee reed hij naar een wassalon, waar hij met een boor en een slijpschijf de muntwisselmachine openbrak. Daarbij verwondde hij zijn eigen hand. Hij werd betrapt door de uitbater en zijn zoon. De uitbater kreeg een duw en de dief vluchtte.

“De zoon van de uitbater kon hem volgen en zag welke woning hij binnenging. Maar als dat niet het geval was, hadden we hem wellicht kunnen terugvinden via het bloedspoor”, zei de openbare aanklager. Omdat de man in januari vorig jaar nog veroordeeld werd voor soortgelijke feiten in hetzelfde wassalon, vraagt hij een effectieve celstraf van een jaar en een boete van 600 euro.

De uitbater van het wassalon vraagt een schadevergoeding van 6.000 euro. Volgens zijn advocaat is de man ten einde raad, omdat zijn geldmachines voor de zoveelste keer leeggeroofd zijn.

Vonnis op 3 februari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier