Onderzoek naar partnermoord in Oostende afgerond

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Flora D. (38) met een maand verlengd op verdenking van moord.

In september 2014 bracht de toen hoogzwangere vrouw haar partner in Oostende met messteken om het leven. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen afgerond.

Met zoontje naar Macedonië

Zaterdagochtend 13 september 2014 kwam het in Oostende tot een hoogoplopende ruzie in een appartement op de hoek van de Romestraat en de Kaïrostraat. Daarbij stak Flora D. meerdere keren in de hals van haar vriend N.T. (39). Aanslepende relatieproblemen lagen aan de basis van de steekpartij. Zo dreigde het slachtoffer naar verluidt om hun zoontje van 5 mee te nemen naar hun thuisland Macedonië.

Die bewering van de verdachte komt echter niet overeen met enkele elementen uit het onderzoek. Ook de verklaringen van enkele getuigen lijken dat verhaal niet te bevestigen. Sindsdien wordt haar aanhouding telkens verlengd. In het begin van het onderzoek wilde de raadkamer Flora D. wel enkele malen voorwaardelijk vrijlaten. Na beroep van het parket besliste de KI toen telkens dat de vrouw toch aangehouden moest blijven.

Correctioneel of assisen?

Het bleef lang wachten op het verslag van de gerechtspsychiaters. “Dat psychiatrisch rapport is ondertussen binnen. Het dossier kan dus afgerond worden”, aldus meester Kris Vincke, advocaat van de verdachte. Binnenkort zal de raadkamer de zaak naar de Gentse KI verwijzen. Daar zal dan beslist worden of Flora D. zich voor de correctionele rechtbank of voor het hof van assisen zal moeten verantwoorden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier