Onderzoek naar papa die zoontje vuistslag gaf, bijna afgerond

Redactie KW

Bram L. (21), de man uit Westende die zijn eigen baby een vuistslag gaf, moet opnieuw verhoord worden. De onderzoeksrechter wil de jonge papa nog confronteren met het verslag van de wetsdokter. Daarna is de zaak zo goed als afgerond.

De prille twintiger belandde in de cel toen bleek dat hij zijn twee maanden oude zoontje tot vier keer toe mishandelde. De laatste keer gaf hij het jongetje een vuistslag omdat hij hem stoorde tijdens een spelletje FIFA op de spelcomputer. De baby liep een twaalfvoudige schedelbreuk op en zal voor de rest van zijn leven hersenschade hebben.

Het kereltje werd onlangs één jaar en woont ondertussen bij een pleeggezin. Volgens de dokters herstelt hij “verbijsterend goed“. Al zal de impact van de slagen wel blijvend zijn. “Maar mijn cliënt is ook heel blij dat het goed gaat met zijn zoontje”, zegt advocaat Mathieu Langerock. “Hij heeft uiteraard enorm veel spijt van wat er gebeurd is. Zijn eerste bekommernis is nu het jongetje.”

Het onderzoek kan ondertussen bijna afgerond worden. Er vond al een reconstructie plaats, waarbij Bram L. op een pop moest voortonen hoe hij zijn zoontje had geslagen. Maar de onderzoeksrechter zou de jongeman toch nog graag confronteren met het verslag van de wetsdokter. Mogelijk strookt dat niet volledig met zijn verklaringen. De man verscheen vanmorgen voor de Brugse raadkamer. Die besliste alvast om hem twee maanden langer in de cel te houden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier