Onderzoek in dossier van Kasteelmoord is helemaal afgerond

14/09/16 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit Wingene is afgerond. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Donderdagochtend staat voor de Gentse KI de controle op de bijzondere opsporingsmethoden (BOM) gepland.

Onderzoek in dossier van Kasteelmoord is helemaal afgerond

© BELGA

Stijn Saelens verdween op 31 januari 2012 uit zijn kasteel in Wingene. Zijn lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht in het vizier van de speurders als mogelijke opdrachtgever voor de moord. De huisdokter uit Ruiselede zou zijn vriend Pierre Serry ingeschakeld hebben als tussenpersoon.

Eind januari 2013 werd een ondertussen overleden Eindhovenaar ontmaskerd als huurmoordenaar. Nog twee jaar later kwam dankzij DNA-onderzoek aan het licht dat Antonius van Bommel op de dag van de moord vergezeld was door zijn neef Franciscus L. uit Tilburg. De Zeeuw Evert d.C. zou uiteindelijk op vraag van Serry de huurmoordenaar geronseld hebben. D.C. ontkent dit echter met klem.

Twintig (gewezen) verdachten

In totaal zijn ruim 20 mensen ooit in verdenking gesteld in de zaak van de kasteelmoord. Zij zijn samen met hun advocaten allemaal opgeroepen voor de BOM-controle van donderdagochtend. Mogelijk zal er om een uitstel gevraagd worden. Momenteel zitten nog vier verdachten in de cel. Peter Gyselbrecht, de schoonbroer van het slachtoffer, werd al in september 2012 vrijgelaten.

In een volgend stadium zal het Brugse parket een eindvordering opstellen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!