Onbekende dieven gaan aan de haal met kassa in jeugdkantine KV Oostende

Redactie KW

Donderdagavond was in de jeugdkantine van KVO op De Schorre een vergadering om het internationaal Jeugdtornooi U10 van zaterdag én de Jeugddag van zondag voor te bereiden. Om 22.30 uur sloot de uitbaatster de deuren; maar amper twintig minuten later werd er, met geweld, ingebroken. De inbrekers gingen er vandoor met de twee kassa’s en het geld.

“Daags voor het internationaal tornooi is het niet aangenaam om zoiets mee te maken,” vertelt de uitbaatster. “Het is niet alleen spijtig dat er geld weg is en dat er schade is, maar het is ook een feit dat ik nooit meer op mijn gemak zal zijn om ‘s avonds laat, in het donker af te sluiten en alleen naar de parking te gaan.”

“Op de beelden van de bewakingscamera’s kan je zien hoe één inbreker, met jas en kap op het hoofd, door het ingebeukte venster naar binnen komt, naar de eerste kassa gaat en terugkeert met de lade. Wellicht heeft hij die doorgegeven aan zijn kompaan die buiten de wacht hield. Daarna zie je hem rustig naar de tweede kassa gaan, het geld eruit halen, terugkeren en weer door het venster verdwijnen. We veronderstellen dat ze goed voorbereid waren en de situatie op voorhand al hadden verkend. “

Op de beelden zijn ze zeer goed zichtbaar. Ik ben ervan overtuigd dat de politie hen zal kunnen identificeren

PWA-parkwachter Sylvère Maes merkte vrijdagmorgen als eerste op dat er ingebroken was in de jeugdkantine. “Toen ik hier passeerde, zag ik veel glas op de grond liggen en ik merkte direct dat inbrekers de ruit hadden doorboord met een zware, ijzeren buis, afkomstig van één van de tenten. Ik ben direct naar de sportdienst gereden met mijn fiets en heb de verantwoordelijke verwittigd. Die belde naar de politie, die vlug ter plaatse was om de nodige vaststellingen te doen.”

Jeugdvoorzitter Sam Lietaert kwam ook naar de Schorre. Hij betreurde uiteraard de feiten. “Ondanks de aanwezigheid van de bewakingscamera’s hebben die mannen de durf gehad om in te breken. Op de beelden zijn ze zeer goed zichtbaar. Ik ben ervan overtuigd dat de politie hen zal kunnen identificeren. Ik heb er alle vertrouwen in, maar wij zitten met de miserie.”

Ook donderdagvond, omstreeks 21.30 uur werd trouweneen ruit ingegooid van de wagen van Dennis Vandehouweele, trainer van Davo Westende. De spelersgroep had getraind op het kunstgrasveld op de Schorre.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier