Onbekende die overval pleegde in Lidl in Beernem is nog altijd niet gevat

Redactie KW

De man ging met een behoorlijke buit aan de haal nadat hij de kassierster net voor sluitingstijd zaterdagavond had bedreigd met een wapen.

De onbekende dader was zaterdagavond rond sluitingstijd nog aan het winkelen in de supermarkt. Een winkelbediende vroeg hem om zijn aankopen af te ronden aangezien de winkel zou sluiten. De man ging naar de kassa en plaatste zijn producten netjes op de band. Maar toen de kassierster hem geld vroeg, haalde hij een wapen tevoorschijn. De vrouw werd bedreigd en de man eiste geld.

Omdat ze eerst weigerde, loste de dader een schot in de lucht. Daarna richtte hij zijn revolver op de kassierster. Die kon niet anders dan de inhoud van de kassa mee te geven. Van zodra hij zijn buit mee had, zette de verdachte het op een lopen. De politie werd daarna onmiddellijk verwittigd en kwam ook massaal ter plaatse. Er werd een klopjacht georganiseerd en ploegen van verschillende korpsen werden opgetrommeld om de dader te vatten.

Gefilmd door bewakingscamera’s

Het signalement van de voortvluchtige gangster was duidelijk: een Noord-Afrikaanse man van ongeveer 1,70 meter, helemaal in het zwart gekleed. Ook het parket van Brugge werd verwittigd en startte een onderzoek op. Vast staat dat de dader door de bewakingscamera’s van de winkel duidelijk gefilmd kon worden. Voorlopig is het niet duidelijk of de dader ook al herkend kon worden.

Omdat de winkel niet ver van de autosnelweg af ligt, werd ook de wegpolitie ingeschakeld. En in en rond de winkel zelf schakelde de politie een speurhond in om een spoor naar de dader te vinden. Maar ondanks de grootschalige zoekactie kon de overvaller uit de greep van de politie blijven.

Het personeel van de supermarkt werd nadien opgevangen. Zij waren uiteraard danig onder de indruk van wat er zich had afgespeeld. “Ik heb geen oog dicht gedaan”, klinkt het gistermorgen bij één van hen. “Maar er is ons uitdrukkelijk opgedragen om niet met de pers te spreken. Dus dat gaan we dan ook niet doen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier