Oma en kleindochter maken grote sier met gevonden bankkaart van vzw rond autisme

Redactie KW

Een vrouw van 28 en haar oma van 70 uit Poperinge maakten vzw Autisme Westhoek meer dan 7.000 armer door luxegoederen te gaan kopen met de gevonden bankkaart.

Wendy O. en haar oma Anny H. uit Poperinge vonden de bankkaart met bijhorende code van de vzw Autisme Westhoek. In plaats van die bankkaart terug te bezorgen aan de eigenaar, gebruikten ze de kaart om er voor 7.324,25 euro aan luxegoederen mee te kopen. Het duurde evenwel niet lang eer de twee gevat werden. Ze verschenen maandag voor de rechtbank.

Al 4.500 euro terugbetaald

Het openbaar ministerie had het over een meer dan laakbaar feit en benadrukte dat de twee daders geen spoor van inzicht vertoonden. Het vorderde dan ook voor de beide vrouwen tien maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 600 euro. De verdediging, die werd gevoerd door meester Sabine Battheu, gaf aan dat haar cliënten wel beseften wat ze hadden gedaan, en dat ze zich ook diep schamen voor wat er gebeurd is. Intussen werd er al 4.500 euro terugbetaald, en dat werd door de verdediging als bewijs van goede wil aangevoerd.

Naast de vzw Autisme Westhoek waren er nog zes ouders van autistische kinderen die per kind 100 euro schadevergoeding vragen. want precies door die diefstal moest Westhoek Autisme een aantal activiteiten afbouwen of er geld voor vragen. De rechter was geïnteresseerd wanneer het resterende bedrag zal betaald worden en wil de twee vrouwen nog een kans te geven daaraan tegemoet te komen. Daarom ook dat hij de zaak voor voortzetting stelde op 7 maart. Pas dan zal de rechter kunnen ervaren of het hen menens is.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier