Nu ook inbraak in pastorie van Oostrozebeke

Redactie KW

Nadat de kerk, de sacristie, het jeugdhuis en ook het ontmoetingscentrum bezoek kregen van dieven was de pastorie nu aan de beurt.

Pastoor Luc Frenay deed even het verhaal. “De diefstal moet gebeurd zijn rond de middag. Ik heb de gewoonte om rond de middag de pastorie te verlaten voor de lunch. Het moet zeker gaan om iemand die mijn handel en wandel kent. Iemand die wist dat ik steeds kort na de middag vertrek om te gaan luchen. Toen ik terugkwam, merkte ik dat mijn nieuwe minitablet met adaptor en de laptop van de parochie waren gestolen”, klinkt het.

Sterk vermoeden wie de dader is

“De dief was ook naar de keuken getrokken en had daar de nieuwe sleutel van de binnenkerkdeuren en sacristie meegenomen. Na de diefstal in de kerk en de sacristie hadden wij alle sloten laten vervangen. Nu is de dief ook met die sleutels weg. Ik vrees dat hij zeker terugkomt. Wij hebben een sterk vermoeden wie de dader is. Hij werd al opgepakt en heeft bekentenissen afgelegd over de vorige diefstallen. Door de diefstallen zal de kerk nog minstens twee weken gesloten blijven na de diensten.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier