Notoire bordeelhouder en drugstrafikant uit Pittem opnieuw op vrije voeten

Redactie KW

Johan V. (49) uit Pittem is vrijdag door de Brugse raadkamer in voorwaardelijke vrijheid gesteld. De man zat sinds oktober in de cel op verdenking van handel in speed, maar volgens zijn advocate is het dossier te mager om hem nog langer in voorhechtenis te houden.

Johan V. ontkent de aantijgingen met klem, maar heeft zijn zwaar strafverleden tegen. De man heeft een indrukwekkend strafblad en riskeert opnieuw acht jaar cel omdat in de tuin van zijn bordeel, de voormalige Club Elckerlyc in Pittem, grote hoeveelheden speed en cannabis werden aangetroffen.

De 49-jarige man uit Pittem ontkent iets met de drugs te maken te hebben en vroeg tijdens de pleidooien de vrijspraak. De uitspraak in de zaak was gisteren gepland maar werd uitgesteld naar 20 december. Eerder liep V. al zware celstraffen op. In 1994 kreeg hij vijf jaar cel en in 2000 kwam daar nog eens tien jaar bij voor drugshandel. Begin 2013 kreeg hij acht jaar cel voor internationale drugstrafiek. Hij hielp cocaïne vanuit Colombia naar ons land transporteren via bananenboten. Tegen die straf ging hij in beroep.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier