Noord-Fransman slaat landgenoot in coma in Oostende

Redactie KW

De politie van Oostende heeft vrijdagnacht een 25-jarige Noord-Fransman opgepakt. De verdachte sloeg in de wijk Hazegras een 19-jarige landgenoot in coma. Twee jongerenbendes kwamen met elkaar in de clinch.

De vechtpartij ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Vooruitgangstraat. Ter hoogte van Vleeshalle Derma kwamen twee jongerenbendes van elk vier mannen uit Noord-Frankrijk om nog onduidelijke reden met elkaar in de clinch. De ruzie escaleerde toen een 25-jarige Noord-Fransman en een 19-jarige landgenoot met elkaar op de vuist gingen.

De 19-jarige Fransman kreeg daarbij verschillende rake klappen en stampen op het hoofd en bleef roerloos op de grond liggen. De jongeman ligt in een coma in het ziekenhuis en zijn toestand is heel kritiek. De jongerenbende van de dader vluchtte met de wagen, maar kon wat later gevat worden door de politie. Drie van hen mochten na verhoor beschikken.

De 25-jarige dader, die de slagen en stampen uitdeelde, werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Het parket van Brugge is een onderzoek gestart of dader en slachtoffer elkaar kenden en waarom de vechtpartij in Oostende is ontstaan. Beiden zijn gekend bij het gerecht.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier