Nog veel onduidelijkheden na reconstructie van moord op schlagerfan uit Oostrozebeke

Wijlen Roland Roelens © a-MFM
Redactie KW

Het parket van Kortrijk heeft vanmorgen een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de moord op Roland Roelens (66) uit Oostrozebeke. De verdachten, drie leden van hetzelfde gezin, werkten goed mee maar blijven voorlopig in de cel.

De reconstructie vond plaats in en rond residentie Ter Ghinste in de Molstenstraat in Oostrozebeke. Daar woonden zowel slachtoffer Roland Roelens als de familie T., waarvan drie gezinsleden momenteel in de cel zitten op verdenking van medeplichtigheid aan roofmoord. Roland Roelens werd op 28 oktober 2016 met minstens 50 messteken vermoord in zijn appartement. Achteraf bleek er 8.000 euro verdwenen te zijn uit zijn flat. Onderbuur Nico T. (44) kwam al snel in beeld als verdachte, maar de man overleed in zijn cel. Vorige week pakten de speurders plots zijn 46-jarige echtgenote, 20-jarige dochter en 16-jarige zoon op.

Reconstructie van 2 uren

De reconstructie donderdagmorgen vond plaats in aanwezigheid van alle verdachten en hun advocaten. De moeder werd vanuit de gevangenis van Gent overgebracht, de dochter vanuit Brugge en de minderjarige zoon vanuit de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Een politieman speelde de rol van de vader, een andere politieman speelde de rol van het slachtoffer. Ook de speurders, een wapendeskundige en de onderzoeksrechter waren aanwezig.

De reconstructie startte om 9 uur en duurde amper 2 uren. De verdachten toonden tegelijkertijd hun versie van de feiten. Na afloop konden de advocaten weinig kwijt over de uitkomst van de wedersamenstelling. Er blijven wel nog altijd enkele onduidelijkheden. “Wie was waar op welk moment? Wie wist wat en wanneer? Wie heeft precies wat gedaan? Op basis van de resultaten van de reconstructie zullen de speurders de verdachten nu opnieuw verhoren. Mogelijk zal daaruit de echte waarheid naar boven komen”, klonk het.

Residentie Ter Ghinste was ook vandaag het decor voor de reconstructie van de feiten.
Residentie Ter Ghinste was ook vandaag het decor voor de reconstructie van de feiten.© CLY

In tussentijd blijven alle verdachten in de cel. Begin januari verschijnen moeder en dochter opnieuw voor de raadkamer in Kortrijk, die over hun verdere aanhouding zal beslissen. De minderjarige zoon verschijnt binnenkort voor de jeugdrechter.

(LK)

Lees alles over de arrestatie van de familie T. vrijdag in Krant Van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier