Nog twaalf extra bewakingscamera’s in Poperinge

Redactie KW

In de gemeenteraad van 29 februari wordt voorgesteld om het aantal bewakingscamera’s uit te breiden met twaalf stuks.

In de gemeenteraad van 29 februari wordt voorgesteld om het aantal bewakingscamera’s uit te breiden met twaalf stuks. Het stadsbestuur beschikt nu al over een 45-tal vaste camera’s voor stadsbewaking, verspreid over de binnenstad en de uitgangsbuurt. Alle beelden worden realtime doorgestuurd naar de lokale politiepost in Poperinge en tevens naar de controlekamer van de politiezone Arro Ieper.

Voorgesteld wordt om een uitbreiding in te plannen ter hoogte van het nieuwe stedelijke zwembad in de Bruggestraat (negen digitale camera’s) en op het kruispunt Ieperstraat – Prof. Dewulfstraat (drie digitale camera’s).

Daarnaast wordt voorgesteld om ook over te gaan tot de aankoop van een tweede kastcamera, die mobiel kan worden opgezet (Zaal Maeke Blyde, JOC De Kouter, OC De Croone, containerpark, stedelijke begraafplaats…).

De aankoop zal een kleine 60.000 euro kosten. Volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) hebben de bestaande camera’s al meer dan hun nut bewezen. En dat niet alleen wat betreft preventie, maar ook bij het oplossen van allerlei criminaliteit en vandalisme.

(AHP)