Nog steeds discussie over gesjoemel met computer van Stijn Saelens

© BELGA
Redactie KW

In de marge van de zaak van de kasteelmoord is het onderzoek naar mogelijk gesjoemel met de computer van Stijn Saelens afgerond.

Volgens een deskundige is er van manipulaties geen sprake, maar de verdediging wil andere deskundigen laten aanstellen. De raadkamer doet uitspraak op 26 april.

Op 5 juli 2016 diende meester Johan Platteau, advocaat van André Gyselbrecht, bij de onderzoeksrechter klacht in voor mogelijk geknoei met de computer van Stijn Saelens. Volgens de verdediging werden bepaalde foto’s en bestanden gewist op een moment dat in principe enkel de speurders in het kasteel in Wingene aanwezig waren. De titels van de bewuste bestanden zouden suggereren dat het gaat over pornografisch materiaal.

De onderzoeksrechter stelde een deskundige aan om de kwestie te onderzoeken. Die expert kwam tot de conclusie dat er geen sprake was van manipulaties. De verdediging van André Gyselbrecht trekt die bevindingen in twijfel en voelt zich daarin gesteund door andere deskundigen. Meester Platteau wil daarom nieuwe computerexperts laten aanstellen. Op 26 april beslist de raadkamer of het ingaat op de vraag tot bijkomend onderzoek. In het andere geval wordt het dossier gewoon afgesloten.

Het eigenlijke proces over de kasteelmoord gaat op 2 mei verder met de getuigenverhoren.

(BELGA)