Nog geen vonnis over gewapende overval op juwelier in Knokke

Redactie KW

Voor de Brugse correctionele rechtbank zijn de debatten afgerond in de zaak van een gewapende overval op een juwelier in Knokke in juni 2016. De buit had een waarde van 1,8 miljoen euro. De rechter velt een vonnis op de zitting van 13 juli.

Op 20 juni 2016 belde een ogenschijnlijk oudere man aan bij Orologio in de Kustlaan. De man steunde op zijn paraplu, maar haalde binnen onmiddellijk een pistool boven. De winkelbediende werd vastgebonden en met de dood bedreigd. Twee overvallers roofden juwelen en horloges ter waarde van 1,8 miljoen euro. De overval duurde slechts negen minuten.

De Serviër Goran P. werd vrij snel geïdentificeerd als een van de overvallers. Hij betwist als enige zijn betrokkenheid niet. Zijn landgenoot Goran G. was eerder al op verkenning in Knokke en zou tijdens de overval op de uitkijk gestaan hebben. De vermoedelijke tweede overvaller, Tomasz O., werd pas eind januari 2017 ingerekend. Soufyane B. zou dan weer de vluchtauto en enkele andere attributen geleverd hebben. Ten slotte moest ook de echtgenote van Goran G. zich verantwoorden voor het verlenen van hand- en spandiensten aan de bende.

Op de zitting van vrijdagochtend werden enkele beklaagden nog verhoord door voorzitter Els D’Hooghe. Tomasz O. verklaarde dat hij zelf besliste om niet deel te nemen aan de overval. De Poolse Fransman werd wel degelijk opgepikt aan zijn hotel in Verviers, maar stapte naar eigen zeggen in Luik alweer uit. “Ik vond die zaak de grote risico’s niet waard”, verklaarde hij op de zitting.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier