Nog geen vonnis over drugsdealer die zich liet betalen in bitcoins

Redactie KW

Het vonnis tegen een 25-jarige informaticus uit Torhout voor het dealen van chemische drugs is uitgesteld naar de zitting van 6 januari.

Via het darknet liet Stijn V. zich betalen in bitcoins, een virtuele munteenheid. Het OM vorderde vijf jaar effectieve celstraf.

De bal ging aan het rollen toen een onvoldoende gefrankeerd postpakket met drugs bij een nietsvermoedend bedrijf terechtkwam. V. en zijn kompanen gebruikten immers adressen van bestaande bedrijven. Een vingerafdruk op het postpakket leidde de speurders in januari 2015 uiteindelijk tot bij de verdachten.

Het onderzoek toonde aan dat V. via het darknet chemische drugs en amfetamines kocht en doorverkocht. Hij liet zich volgens het parket een kleine 2.000 keer betalen in bitcoins, een virtuele munteenheid die toen een waarde van 184 euro had. Tegenwoordig is één bitcoin zelfs ruim 600 euro waard. Het OM vroeg de verbeurdverklaring van bijna 4.000 bitcoins, maar de verdediging betwist die hoeveelheid en het aantal transacties. De advocaat van de beklaagde stelde een werkstraf van 300 uur voor.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier