Nog geen vonnis in zaken tegen Oostendse notaris

21/11/16 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:40

De vonnissen van een gepensioneerde notaris uit Oostende voor valsheid in geschrifte en afpersing zijn uitgesteld naar de zitting van 19 december.

Nog geen vonnis in zaken tegen Oostendse notaris

Volgens het OM liet P.D.M. (67) 42 testamenten verlijden zonder de aanwezigheid van de noodzakelijke getuigen. De procureur vorderde een jarenlange gevangenisstraf. Het onderzoek naar de praktijken van de notaris startte in 2012. Bij het verlijden van een testament moeten altijd twee getuigen of een andere notaris aanwezig zijn. Volgens de verdediging konden de getuigen meestal alles horen vanuit een andere kamer. Van elf testamenten geeft de notaris toe dat ze pas later door de getuigen getekend werden.

Daarnaast moest de notaris zich samen met een 69-jarige huisarts verantwoorden voor hun rol bij het verdelen van de erfenis van Ginette R. (78). De vrouw stierf in januari 2010 en liet alles na aan een goede vriend.

Manipulerende vriendin

Naar aanleiding van de dood van Jean-Pierre C. in januari 2013 kwam er een nieuw onderzoek naar een testament. Volgens de familie C. werd de man bij het opstellen van zijn testament immers gemanipuleerd door zijn vriendin. Ook in dit geval waren de getuigen niet aanwezig. In dit dossier moest de burgerlijke partij maandag nog enkele stukken neerleggen. Daarom werden ook de vonnissen in de andere dossiers uitgesteld naar de zitting van 19 december.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!