Nog geen verdachten opgepakt in onderzoek naar dodelijke brand in Blankenberge

Redactie KW

De politie vatte gisteren de hele dag post aan het gebouw nadat de brandweer had geblust

Het is nog steeds onduidelijk wie woensdagochtend de brand in de Koninginlaan in Blankenberge, waarbij Renate Bolte (71) stierf, heeft aangestoken. Een branddeskundige van het parket was na onderzoek formeel en stelde dat er zeker kwaad opzet in het spel is.

“Op heden zijn er echter nog geen verdachten opgepakt”, klinkt het bij het parket van Brugge. Renate Bolte (71) vertoefde al enkele jaren op haar appartement in Blankenberge en leefde een ietwat teruggetrokken bestaan. Toch had ze ook enkele vrienden in de badstad. “Het was een hele vriendelijke dame die op pensioen was. Om rond te komen kluste ze nog bij als vertaalster“, vertelt een vriendin van Bolte. Om snel duidelijkheid te verschaffen in de zaak, ondervroeg de politie enkele mensen uit de directe omgeving van het slachtoffer.

Opvallend: volgens enkele buren en kennissen woonde de zoon van Renate Bolte sinds een jaar bij haar in. Sinds de brand zou hij echter spoorloos zijn. Bij het parket van Brugge konden ze niet bevestigen dat er effectief wordt gezocht naar de zoon. De autopsie op het verkoolde lichaam van Renate Bolte zal morgen plaatsvinden. Mogelijk komt er dan meer duidelijkheid.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier