Nieuwjaarsreceptie in mineur bij KSV Oostkamp na inbraak in kantine

Voorzitter Paul Devliegere bij het begin van de nieuwjaarsreceptie in de kantine van KSV Oostkamp. © (PH)
Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er ongewenste gasten langsgekomen in de voetbalkantine van KSVO Oostkamp. Naast het stelen van heel wat goederen werd er ook nogal wat vandalisme gepleegd. Ondanks alles kon na heel wat opkuiswerk door het hele team de geplande nieuwjaarsreceptie voor medewerkers en sponsors toch doorgaan, ook al was het in mineur.

“Er werd een paal van onze pleinen als breekijzer gebruikt”, getuigt voorzitter Paul Devliegere in de kantine van zijn ploeg. Die palen vergrendelen onze terreinen. “Eerst is men het materiaalkot proberen binnen te komen door de deur te forceren en het dak kapot te maken. Iemand die eigen is aan de ploeg zou zijn buit daar niet zoeken, daarom denken we dat het mensen moeten zijn die ons lokaal niet kennen. Daarna werd een keukenraam kapotgeslagen ook al was het voorzien van twee barrièrestangen. Binnenin werd alles doorzocht. Aan verschillende deuren en kasten werd er schade toegebracht. De buit is niet gering: koffie, chips, soep, snoep, zelfs waspoeder en onze voorraad sportdrank van Aquarius werd meegenomen. Eigenaardig, alcoholische dranken vielen blijkbaar niet in de smaak. Die bleven onaangeroerd. In onze bovenzaal werd onder andere de stereo-installatie ontvreemd, de draadloze micro en coachvesten. Voetbaltassen die klaarstonden voor onze jeugdploegen werden leeggegooid en ongetwijfeld gebruikt om de buit in mee te dragen. Daardoor hebben we nu zelfs ploegtruien die niet meer compleet zijn. Een scheidsrechter zou daar niet mee kunnen lachen. Gelukkig hebben we wel nog wat reserve. Voor de receptie van vanavond had Stefaan van frituur Bolle uit Moerbrugge al frituurolie klaargezet in de keuken. Die werd helemaal uitgegoten op de vloer van de keuken en de verbruiksruimte. Er werd nog suiker bovenop gestrooid. Daaruit leiden de speurders af dat we hier met jonge daders te maken hebben. Professionelen halen geen plezier uit vandalisme. De schade wordt geraamd tussen 4000 en 5000 euro.”, aldus de voorzitter.

Nieuwjaarsreceptie in mineur bij KSV Oostkamp na inbraak in kantine

Burgemeester de Keyser die ook als genodigde op de receptie van de vereniging toekwam is natuurlijk ook aangedaan. “Hier wordt het hart van het gemeenschapsleven geraakt“, zegt hij, “En dat doet pijn”. Toen secretaris Ivan Van Hulle en zijn partner de baldadigheden ontdekten waren ze in shock. Elke dag sloven ze zich uit voor de club. De jeugdspelertjes zien hen als hun opa en oma en dan kom je zo’n toeren tegen. De tranen waren niet ver weg. “Gelukkig schoot ons hele team onmiddellijk in actie om alles op te ruimen en te kuisen. Zo kon onze nieuwjaarsreceptie toch doorgaan”, besluit voorzitter Devliegere. “Dat is ook de sterkte van onze club.”

Na de nieuwjaarsreceptie stelt voorzitter Paul Devlieghere vast dat er nog “lijken” uit de kast kwamen. “Ook de scheidsrechtertruitjes, hesjes van de onderbouw en een compleet nieuw stel wedstrijdtruitjes zijn gestolen“, merkte een ontgoochelde voorzitter op. En de schade blijft oplopen. Zo gingen de daders ook aan de haal met de flatscreen tv en de camera met statief die gebruik werd om de wedstrijden te filmen. “Ik vrees dat de kosten na een grondige inventaris nog kunnen oplopen”, besluit de voorzitter.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier