Nieuwe verdachten voor overval in Knokke

Redactie KW

Het gerecht zocht meer dan een half jaar naar extra verdachten in een overval van vorig jaar in Knokke.

De overval gebeurde op 20 juni van vorig jaar. De daders roofden een deel van de etalage leeg en sloegen ook binnen in de zaak hun slag. De Oost-Europeanen zitten momenteel in de gevangenis van Parijs en worden binnenkort uitgeleverd aan ons land.

Twee gemaskerde mannen drongen juwelierszaak Orologio langs de Kustlaan in Knokke-Heist binnen. De overvallers waren gewapend en richtten een pistool op de werknemer, waarna ze hem vastbonden. De daders gingen aan de haal met heel wat juwelen en horloges. De buit liep op in de vele tienduizenden euro.

Aanvankelijk konden twee verdachten opgepakt worden. Eén van de verdachten verklaarde dat hij op de uitkijk stond en niet binnen ging in de zaak. Op camerabeelden was evenwel duidelijk te zien dat twee mannen de zaak betraden. Het gerecht zocht meer dan een half jaar naar de derde man en heeft nu dus twee nieuwe potentiële verdachten geïdentificeerd op basis van verklaringen van de huidige verdachten. Wat hun precieze rol zou zijn, moet nog blijken. De Brugse raadkamer besliste ondertussen om de huidige twee verdachten langer in de cel te houden. Binnenkort moeten ook de nieuwe verdachten zich komen verantwoorden.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier