Nieuwe verdachte kasteelmoord is neef van de schutter

Redactie KW

Franciscus R.L. (37) uit het Nederlandse Tilburg. Dat is de tweede man wiens DNA matcht met genetisch materiaal in de moord op kasteelbewoner Stijn Saelens (34) uit Wingene.

De nieuwe verdachte was de neef van Ronny Van Bommel (49), de intussen overleden eerste uitvoerder van de kasteelmoord. Dat bericht Het Laatste Nieuws woensdag.

L. werd een maand geleden aangehouden op vraag van het Brugse gerecht en opgesloten in de gevangenis van Amsterdam. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat hij op 31 januari 2012 zijn oom Ronny Van Bommel hielp bij de kasteelmoord. L. weigert nu elke medewerking met de speurders, maar omdat hij nog voor een frauduleuze verkeerszaak moest voorkomen in Nederland, werd hij onderworpen aan een gedwongen DNA-staalname.

L. verzet zich tegen zijn uitlevering. De Amsterdamse rechtbank behandelt zijn zaak op 27 maart. Een uitspraak en de eventuele uitlevering worden ten vroegste op 10 april verwacht. Het Brugse parket maakt zich sterk dat de identificatie en arrestatie van L. een echte doorbraak zal betekenen in het onderzoek naar de kasteelmoord.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier