Nieuwe ondervragingen in zoektocht naar tweede dader in Kasteelmoord

Redactie KW

In de zaak van de Kasteelmoord wordt nog steeds onderzoek gevoerd naar een mogelijke tweede dader. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Er werden recent enkele mensen uit de entourage van de vermoedelijke schutter Ronny Van Bommel ondervraagd.


Op 31 oktober zal de zaak voor de raadkamer verschijnen. Het parket zal dan de verwijzing vragen van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry. Vader en zoon Gyselbrecht worden verdacht van een rol als opdrachtgevers voor de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Pierre Serry zou een rol gespeeld hebben als tussenpersoon.

“Geen communicatie over inhoud”

Een jaar na de feiten werd een ondertussen overleden Eindhovenaar ontmaskerd als uitvoerder van de kasteelmoord. Sindsdien zoeken de speurders vruchteloos naar de handlanger van Van Bommel. “Dat onderzoek loopt nog, dat is geen geheim”, aldus parketwoordvoerster Céline D’Havé. “Het is logisch dat er in zijn entourage nog verhoord wordt, maar over de inhoud zullen we niet communiceren.”

De nieuwe ondervragingen kaderen dus in het afgesplitste dossier. Dat tweede luik zal onafhankelijk van een nakend assisenproces verdergezet worden. Bij een plotse doorbraak in de zoektocht naar de tweede dader zal de huidige situatie uiteraard herbekeken worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier