Nieuwe Leiebrug al meteen mikpunt van vandalisme

Niet alleen op de Leiebrug, maar ook op de muur van het OCMW-gebouw De Klimop werd er graffiti aangebracht. (Foto LVW)
Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag is op minimum acht plaatsen in het stadscentrum een vorm van graffiti gespoten, onder ook meer op de nieuwe Leiebrug.

Overal in hetzelfde kleur en dus vermoedelijk van dezelfde dader(s). De politie bekijkt de camerabeelden op veel plaatsen in het stadscentrum. De burgemeester noemt de feiten schandalig.

De installatie van de nieuwe Leiebrug vond begin februari plaats. Een deel is al besmeurd met graffiti. Op de werf hangen er camera’s en dit staat trouwens ook heel duidelijk aangeduid. De toegang tot de werf is ook verboden. Wat verderop in de Leiestraat zijn de ramen van twee leegstaande handelspanden ook beklad met graffiti. Vlakbij werd een lege spuitbus aangetroffen. De politie nam deze mee.

Postkantoor

Op de Steenakker is aan het postkantoor ook de glazen kast met daarin het stadsplan ferm beklad. Wat verderop in de Molenstraat gebeurde dat ook met de gevel van De Klimop, vlak aan de ingang van de sociale dienst van het OCMW. In de Gasstraat is er ook graffiti op de gevel van de serviceflats Het Volderspand en op het einde van de straat ook tegen een poort en raam van de Record Bank. Jeugdhuis De Bierpompe, op de hoek van de Donker- en Nieuwstraat, is de achtste plaats met graffiti. Daar is een raam beklad.

De lokale politie voert het onderzoek. “Voor zo’n feiten bestaan er geen woorden”, reageert burgemeester Youro Casier (SP.A). “Het is ongepast. Veel valt er niet af te leiden over de beeldtaal. Alleen op de Leiebrug is ‘Love’ te herkennen. Op de andere plaatsen niet.”

(EDB – Foto LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier