Nieuw café in Emelgem krijgt na twee weken al inbrekers over de vloer

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De herberg en toekomstige brouwerij d’Oude Maalderij is pas twee weken geopend, maar werd nu al het slachtoffer van inbrekers. De antieke kassa werd gestolen.

Jef Pirens en zijn vriendin Steffi Vanhegen openden twee weken geleden hun estaminet De Brouwerij langs de Ardooisestraat in Emelgem en in de loop van volgend jaar willen ze op dezelfde locatie de brouwerij d’Oude Maalderij oprichten.

Afgelopen zondagnacht liep het echter al fout. Na een drukke zondagavond kropen Jef en Steffi pas om 2.30 uur onder de wol, maar toen Steffi maandagochtend rond 6 uur opstond, merkte ze meteen dat er was ingebroken. De daders forceerden een deur om binnen te raken en gingen met de antieke kassa uit 1954 aan de haal. Ook de 500 euro aan inkomsten van de avond voordien zijn verdwenen.

De antieke kassa die Jef en Steffi gestolen zijn.
De antieke kassa die Jef en Steffi gestolen zijn.© GF

Steffi Vanhegen spuide ondertussen haar gal op de sociale media. “Blijkbaar moet je tegenwoordig bijna een bom voor je bezittingen leggen om te vermijden dat andere ermee weglopen”, klinkt het. “We vermoeden evenwel dat de daders onze kassa ergens onderweg gedumpt hebben. Wie ze opmerkt, gelieve ons een seintje te geven, want we zouden ze heel graag terughebben. We voorzien alvast een beloning voor de vinder. Ook wie zondagnacht tussen 2.30 en 6 uur iets verdacht heeft opgemerkt, mag ons contacteren.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier