Negen jaar voor man uit Zonnebeke die tweelingdochters misbruikte

30/06/16 om 13:27 - Bijgewerkt om 14:44

De rechter in Ieper heeft een 50-jarige man uit Zonnebeke tot negen jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van zijn minderjarige tweelingdochters. Bovendien dwong hij een van de meisjes in de prostitutie. Ook zijn vriendin en een klant werden gestraft.

Negen jaar voor man uit Zonnebeke die tweelingdochters misbruikte

De man misbruikte gedurende een langere periode zijn twee dochters. De feiten begonnen in 2009, toen de tweeling 11 jaar oud was. Het misbruik duurde tot vorig jaar. Het kwam aan het licht nadat één van de slachtoffers haar vriendje op de hoogte bracht van het misbruik. De beklaagde kreeg na een scheiding het hoederecht over de meisjes en hij hield ze lang in zijn macht.

De rechter in Ieper veroordeelde de man tot negen jaar cel en een geldboete van 600 euro. Zijn voormalige vriendin kreeg 18 maanden cel met uitstel. Zij liet immers toe dat één van de meisjes werd misbruikt in het appartement van de vrouw. Tenslotte werd een man uit Middelkerke veroordeeld tot twee jaar cel, de helft met uitstel, voor het verkrachten van één van de meisjes.

(CMW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!