Neergeschoten fietser en dodelijke brandstichting blijken het werk van een en dezelfde dader

Redactie KW

De man, de zoon van de overleden vrouw, meldde zich donderdagnacht vrijwillig bij de politie. Hij blijkt ook een kennis te zijn van de langs het jaagpad aangetroffen veertiger.

Afgelopen nacht heeft een man zich vrijwillig gemeld bij de politie wegens zijn betrokkenheid bij de dood van de fietser die dinsdagavond langs het jaagpad van Blankenberge naar Zeebrugge werd neergeschoten en bij de dood van het slachtoffer dat woensdag werd gevonden bij een brand in haar appartement in Blankenberge.

Het gaat om de zoon van het laatste slachtoffer. Na uitgebreid verhoor door de Brugse Federale Gerechtelijke Politie, de recherche Blankenberge Zuienkerke en door de onderzoeksrechter, werd de man vrijdag aangehouden op verdenking van de dubbele moord.

Het was een groep mountainbikers die de 49-jarige N.B. dinsdagavond zwaargewond zag liggen en meteen alarm sloeg. De man had een schotwonde aan het hoofd. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en brachten de man over naar het ziekenhuis, waar hij overleed. Dinsdagnacht ontstond vervolgens brand in de slaapkamer van een appartement in de Koninginnelaan in Blankenberge. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle maar voor de bewoonster kwam alle hulp te laat. De brand zou rond 5 uur ontstaan zijn.

Volgens enkele buren en kennissen woonde de zoon van de vrouw sinds een jaar bij haar in. Sinds de brand was hij spoorloos, maar nu heeft hij dus zichzelf aangegeven bij de politie.

Helpen bij zelfmoord

“De man met de Duitse nationaliteit heeft aan de politie bekend dat hij een vriend met twee kogels heeft afgemaakt langs een jaagpad in Zeebrugge. Daarna is hij gevlucht naar zijn huis in Blankenberge, waar hij eerder die dag zijn moeder al had vermoord met een mes”, zegt zijn advocate Olivia De Lille aan VTM Nieuws. “Om dat op een ongeval te doen lijken, heeft zijn huis dan maar in brand gestoken.” Volgens de man wou zijn moeder zelfmoord plegen, en wou hij haar daarbij helpen. Hij had pillen gekocht op het internet, samen met een vriend, maar die pillen waren niet zwaar genoeg. Daarom heeft hij zijn versufte moeder de keel over gesneden.

De verdachte zal dinsdag voor de Brugse raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding.

(FV/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier