Neef van drugsdode uit Ingelmunster krijgt jaar voorwaardelijk voor schuldig verzuim

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De gevangenisstraf wordt met uitstel verleend, gekoppeld aan een aantal probatievoorwaarden.

Bijna dag op dag twee jaar geleden werd zijn neef dood teruggevonden in zijn auto.

Op 14 mei 2015 werd een 33-jarige man dood gevonden in zijn auto. Hij was geparkeerd aan het huis van zijn neef, waar er de avond tevoren een barbecue was. Het slachtoffer was samen met zijn neef wiet gaan kopen in Ooigem. Ze hadden daar een ‘proevertje’ heroïne bij gekregen. Daarna ging het naar de barbecue in Ingelmunster.

De dertiger vertoonde raar rijgedrag en ook toen ze op de barbecue waren, gedroeg hij zich vreemd. De man ging in zijn auto zitten toen hij onwel werd. Hij zei dat hij naar huis zou rijden. De volgende dag stond de auto er nog en was de man overleden.

Aanvankelijk was het niet duidelijk of de man heroïne had gebruikt en of dat verband hield met zijn overlijden. Uit het onderzoek bleek dat een acuut hartfalen aan de basis van het overlijden lag. De dertiger had die avond cannabis gebruikt, maar geen alcohol of harddrugs. Hij was onwel geworden, hevig beginnen zweten, was onrustig en had al moeten overgeven. Volgens de rechter was zijn toestand duidelijk gevaarlijk en had beklaagde de hulpdiensten moeten verwittigen.

Voor het schuldig verzuim en het verschaffen van de softdrugs krijgt de man een jaar cel. Indien hij zich aan een aantal opgelegde voorwaarden houdt, is die gevangenisstraf volledig met uitstel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier