Neef staat terecht voor schuldig verzuim drugsdode uit Zwevegem

Redactie KW

Nadat hij samen met zijn neef heroïne nam, overleed een Zwevegemse dertiger twee jaar terug in zijn auto. Zijn neef staat nu terecht voor schuldig verzuim.

Op 14 mei 2015 werd een 33-jarige man dood gevonden in zijn auto. Hij was geparkeerd aan het huis van zijn neef, waar er de avond tevoren een barbecue was. Na onderzoek bleek het niet om een natuurlijk overlijden te gaan, maar om een overdosis heroïne. Het slachtoffer bleek samen met zijn neef een shot heroïne te hebben genomen.

Het duo was wiet gaan halen in Ooigem en had daar een “proevertje” heroïne bij gekregen. Dat hadden ze samen genuttigd. Daarna ging het naar de barbecue in Ingelmunster. De dertiger vertoonde raar rijgedrag en ook toen ze op de barbecue waren, gedroeg hij zich vreemd. De man ging in zijn auto zitten toen hij onwel werd. “Ik ben diverse keren gaan vragen of hij oké was. Hij zei dat het wel ging en dat hij naar huis ging rijden”, klonk het bij de neef, die op het beklaagdenbankje zat. ‘s Ochtends stond de auto er echter nog en was de man overleden.

“De beklaagde wist als enige dat het slachtoffer drugs had genomen. Hij had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en de hulpdiensten bellen”, lichtte de openbare aanklager het schuldig verzuim toe. Er werd een effectieve celstraf van vijftien maanden gevorderd. Vonnis op 15 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier