Nederlandse wietverslaafde aangehouden voor moord op Meense vrijgezel

Redactie KW

De aanhouding van de Nederlander Andreas W. op verdenking van moord op Stefaan Bekaert uit Menen is door de raadkamer van Kortrijk gehandhaafd. Vrijgezel Bekaert werd in januari aanvankelijk als vermist opgegeven. Pas eind februari werd zijn dode lichaam thuis aangetroffen. Stefaan Bekaert werd met messteken om het leven gebracht.

Een paar dagen na de ontdekking van de moord op de ietwat zonderlinge Stefaan Bekaert (41) op vrijdag 28 februari volgden de Kortrijkse speurders al een spoor naar Nederland. Buurtonderzoek en verhoren van mensen uit de omgeving van de vermoorde Menenaar brachten aan het licht dat kort voor zijn dood Nederlanders tijdelijk onderdak in zijn woning vonden.

Wagen teruggevonden

Voorts werd de wagen van Stefaan Bekaert haast een maand na zijn vermissing teruggevonden op de loskade van het kanaal Dessel-Schoten in Ravels in de Antwerpse Kempen én op een steenworp van Nederland. Van het dode lichaam van de vermiste vrijgezel was er toen nog geen spoor. Nog een aanwijzing in de richting van Nederland was dat met de bankkaart van het slachtoffer in Ravels geprobeerd werd geld af te halen. De bewakingscamera van de bank registreerde dat een man dat deed. De speurders meenden in hem vermoedelijk André W. te herkennen.

Zwervers uit Arnhem

André W. (50) en zijn partner Andrea K. (40) werden op bevel van het Belgische gerecht door een speciaal Nederlands arrestatieteam begin april opgepakt in Arnhem. Het ongetrouwde en wietverslaafde koppel, dat een zwerversbestaan leidt, schreeuwde toen al zijn onschuld uit. De Amsterdamse rechter besliste toch Andreas W. uit te leveren. Dat is eind vorige week gebeurd. De vrouw, die eveneens wordt verdacht van moord, is voorlopig niet uitgeleverd.

Gelogeerd bij slachtoffer

Andreas W. en Adriana K. geven wel toe dat zij tussen kerst en januari bij Stefaan Bekaert logeerden. Ze kwamen er zogezegd hun zoon (17) ophalen. De jongen, die onder toezicht staat van de jeugdzorg, was weggelopen. Het echtpaar en zijn zoon waren al vertrokken voor de Menenaar als vermist werd opgegeven. Ze beweren dat ze ten tijde van de moord zeker niet meer in België waren.

Aangenomen wordt dat Stefaan Bekaert eind januari om het leven is gebracht. Het slachtoffer kreeg veertien messteken toegediend. Het gerecht tast vooralsnog in het duister over het motief.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier