Nederlandse verdachte kasteelmoord wordt uitgeleverd aan België

© BELGA
Redactie KW

De Nederlander Franciscus L., die betrokken zou zijn geweest bij de kasteelmoord in Wingene, mag worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald.

Het DNA van de in Nederland opgepakte L. komt overeen met een spoor in de geruchtmakende moordzaak uit 2012. België had om de uitlevering van de man gevraagd. Franciscus L. is volgens de Belgische autoriteiten een neef van de inmiddels overleden Ron van B. uit Eindhoven. Van B. wordt ervan verdacht, de moord op kasteelheer Stijn Saelens (34) te hebben gepleegd. Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel in de West-Vlaamse gemeente.

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat Franciscus L. zijn oom hielp bij de moord.

Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos. Saelens’ schoonvader en zwager (dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter) worden gezien als opdrachtgevers. Zij leefden in onmin met Saelens. Gyselbrecht heeft verklaard Saelens alleen “een lesje” te hebben willen leren.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier