Nederlandse verdachte kasteelmoord blijft in de cel

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Evert d.C. met twee maanden verlengd.

De Zeeuw zou bij het beramen van de moord op Stijn Saelens een rol als tussenpersoon gespeeld hebben, maar hij ontkent elke betrokkenheid.

Evert d.C. belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Opvallend genoeg wilde het parket hem in januari 2015 zelfs buiten vervolging laten stellen.

Ondertussen kon dat dna-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een neef van de ondertussen overleden Ronny Van Bommel, uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Franciscus L. beweerde dat hij in de zomer van 2011 van zijn oom aan d.C. moest melden dat een afspraak kon doorgaan. Hierdoor belandde d.C. in juni 2015 opnieuw in de cel. Ook een andere tussenpersoon Pierre Serry heeft ondertussen verklaard dat hij de Zeeuw inschakelde bij het beramen van de feiten.

Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond. Dinsdag staat voor de KI in Gent de controle op de bijzondere opsporingsmethoden (BOM) gepland.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier