Nederlandse verdachte kasteelmoord aangehouden

© BELGA
Redactie KW

De nieuwe Nederlandse verdachte in de zaak van de kasteelmoord is aangehouden door onderzoeksrechter Koen Wittouck. De man werd eerder vandaag uitgeleverd. Het DNA van Franciscus L. komt overeen met een openstaand spoor in het dossier.

Half februari werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Concreet betekent dit dat de man door de speurders aanzien wordt als de vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

De verdediging reageerde opgetogen op het nieuws over de nieuwe verdachte. Volgens meester Johan Platteau, raadsman van André Gyselbrecht, zal nu eindelijk meer duidelijkheid komen over wat zich op 31 januari 2012 in Wingene precies heeft afgespeeld. Dokter Gyselbrecht houdt immers vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon een lesje te leren.

Het is voorlopig afwachten of Franciscus L. zal meewerken met het onderzoek. Hij zal alleszins binnen de 24 uur voor de Brugse onderzoeksrechter moeten verschijnen. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier