Nederlandse verdachte in zaak Kasteelmoord blijft in de cel

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van de nieuwe Nederlandse verdachte met een maand verlengd.

Franciscus L. wordt gezien als de tweede uitvoerder van moord, maar houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar.

Midden februari werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Concreet betekent dit dat de man door de speurders beschouwd wordt als de vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

Achter gesloten deuren

Franciscus L. verzette zich eind maart voor een Amsterdamse rechtbank tevergeefs tegen zijn uitlevering. Na het uitzitten van een korte celstraf in Nederland werd hij dinsdagmiddag ook effectief uitgeleverd aan ons land. De onderzoeksrechter besliste na verhoor om de man aan te houden. Tijdens de eerste verhoren beriep L. zich op zijn zwijgrecht. Binnenkort zal hij opnieuw verhoord worden.

“We hebben tijdens de zitting van de raadkamer zeer duidelijk standpunt ingenomen”, aldus meester Joris Van Cauter, raadsman van de verdachte. “Die zitting is niet voor niets achter gesloten deuren, dus over de inhoud van de zaak kan ik niks kwijt.”

De verdediging zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier