Nederlandse verdachte in kasteelmoord blijft in de cel

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Franciscus L. met drie maanden verlengd.

Dat bevestigt zijn advocate meester Hanne Ollevier. De Nederlander zou zijn oom vergezeld hebben bij het uitvoeren van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

Half februari werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het dna van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

Na zijn uitlevering beriep de man uit Tilburg zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk vertelde hij aan de speurders dat hij op 31 januari 2012 inderdaad zijn oom vergezelde naar het kasteel in Wingene. L. houdt echter vol dat hij niet wist wat zijn oom van plan was.

De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni opnieuw in de gevangenis belandde. Ook Evert d.C., een Zeeuw die eerder al even in de cel zat als mogelijke tussenpersoon, werd opnieuw aangehouden. L. vertelde immers dat hij in de zomer van 2011 aan d.C. moest zeggen dat een bepaalde afspraak kon doorgaan. Volgens d.C. houdt die verklaring geen steek.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier