Nederlandse blijft in cel voor gijzeling van verdwenen vriendin

© BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Adriana L. verlengd op verdenking van gijzeling van de 45-jarige Nederlandse Antonia Kuijpers. Die verdween in de zomer van 2014 na een vakantie in Knokke.

De twee Nederlandse vriendinnen brachten in augustus 2014 enkele dagen samen door op een appartement in Knokke. Enkele dagen later verwittigde L. de politie toen ze Antonia Kuijpers niet meer kon bereiken. Sinds 21 augustus is de vrouw uit Helmond vermist.

Antonia Kuijpers werd in 2000 zelf tot 15 jaar cel veroordeeld als opdrachtgever voor de moord op haar echtgenoot. Het is niet duidelijk of die zaak iets met haar verdwijning te maken kan hebben. Na enkele maanden onderzoek werd Adriana L. aangehouden op verdenking van gijzeling, maar de vrouw ontkent elke betrokkenheid. Volgens de verdediging werd het onderzoek te eenzijdig gevoerd. Daarom probeerde meester Mounir Souidi de onderzoeksrechter te wraken. Die kwestie is momenteel nog hangende bij het hof van cassatie. De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Binnen twee weken zal de KI in Gent zich uitspreken over de verdere aanhouding van Adriana L.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier