Murw geslagen portier getuigt: "Na die vechtpartij in Varsenare ben ik gestopt met dit werk"

27/09/16 om 20:57 - Bijgewerkt om 20:55

Twee jonge Bruggelingen staan terecht voor brutaal geweld tegen een buitenwipper van café 't Oud Gemeentehuis in Varsenare. Als voormalig wereldkampioen karate was hun slachtoffer nochtans geen gemakkelijk doelwit.

Murw geslagen portier getuigt: "Na die vechtpartij in Varsenare ben ik gestopt met dit werk"

Eind januari vorig jaar zetten beklaagden D.V. (24) en E.T. (22) de bloemetjes buiten in het bekende café Oud Gemeentehuis in de Dorpsweg in Varsenare. Maar toen D.V. in beschonken toestand een meisje begon te betasten, sloeg de sfeer om. De vriend van het meisje ging met D.V. op de vuist, waarna buitenwipper Danny Van Hulle (49) uit Eeklo de twee kemphanen buiten gooide. Het gevecht ging door op straat en Danny Van Hulle probeerde de gemoederen te bedaren. De rust keerde min of meer terug, waarna de compleet opgefokte D.V. en zijn minderjarige broer zich tegen de portier richtten, die net op dat moment met de cafébaas aan het overleggen was.

Een regen van stampen tegen het hoofd en de rug

"Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de beklaagden met een extreme brutaliteit tekeer gingen", stelde de procureur dinsdag tijdens de pleidooien in de Brugse rechtbank. "De buitenwipper kreeg plots een harde vuistslag tegen het hoofd en viel met zijn gezicht op een trap, waardoor zijn tanden afbraken. Maar dat was blijkbaar nog niet genoeg, want het volgende moment kreeg het half bewusteloze slachtoffer nog een regen van stampen op het hoofd en de rug te verwerken."

Delen

"Na die vechtpartij ben ik gestopt met werken als portier"

De procureur bestempelde de feiten als extreem zinloos geweld en vroeg een strenge effectieve straf voor D.V., die dinsdag zijn kat stuurde naar de rechtbank. Voor E.T. vroeg de procureur een straf met probatie-uitstel. "Het aandeel van mijn cliënt was kleiner", stelde Dries Pattyn, de advocaat van E.T. "Hij probeerde aanvankelijk om het gevecht te doen stoppen door de andere beklaagde en zijn broer van het slachtoffer te trekken. Maar in het geharrewar deelde hij inderdaad ook enkele rake klappen uit."

"Vanuit het niets in de rug aangevallen"

Danny Van Hulle hield aan het incident naast enkele afgebroken tanden ook een gebroken neus en enkele zware rug- en hoofdletsels over. Als voormalig wereldkampioen, viervoudig Europees kampioen en elfvoudig Belgisch kampioen karate was hij nochtans geen gemakkelijk doelwit. "In normale omstandigheden maakten ze geen kans, maar ik werd zomaar vanuit het niets in de rug aangevallen", zucht Danny, die dinsdag als burgerlijke partij naar de rechtbank kwam afgezakt. "Ik had die slag totaal niet zien aankomen." In de zestien jaar die hij portier was heeft Danny naar eigen zeggen nooit een slag moeten uitdelen. "Ik was een goede bemiddelaar en enkel als het echt nodig was nam ik een amokmaker in een houdgreep. Maar na die vechtpartij ben ik gestopt met werken als portier. Het ging gewoon niet meer. Anderhalf jaar later heb ik nog altijd zware hoofd- en rugpijn. En ik heb eerlijk gezegd ook schrik gekregen. Zo'n harde stampen had ik nog nooit gekregen", aldus nog Danny Van Hulle, die een voorlopige schadevergoeding vroeg van 2.500 euro. De zaak wordt op 7 oktober verder gezet.

(AFr - Foto AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!