Motorfiets gestolen in centrum van Brugge voor de deur van eigenaar

© GF
Redactie KW

Dieven hebben gistermorgen een motorfiets gestolen in het centrum van Brugge. In amper een half uur tijd namen ze die mee. “Ik moet net onder de douche gestaan hebben”, zegt het slachtoffer.

Bjorn Bensly (34) geloofde gistermorgen zijn ogen niet. Toen hij rond 6.45 uur opstond, zag hij de zon en overwoog hij om met de motorfiets naar het werk te gaan. Maar toen zijn vriendin een half uurtje later naar haar werk vertrok, bleek dat al geen optie meer te zijn. “In die tijd was mijn motorfiets gestolen”, zegt hij. “Toen ik beneden kwam, stond hij nochtans nog steeds voor de deur.”

Onder de douche

Dieven laadden zijn SYM GTS meer dan vermoedelijk in een bestelwagen. Maar het tijdstip doet wel de wenkbrauwen fronsen. “Die moeten lef gehad hebben”, zegt hij. “Want terwijl ik gewoon wakker binnen was, hebben ze mijn motorfiets voor de deur gestolen. Ik stond toen waarschijnlijk onder de douche. Maar ook bij de politie keken ze maar vreemd. Die mannen hadden zogezegd de hele nacht om die te stelen, maar op een moment dat iedereen opstaat en naar z’n werk vertrekt, slaan ze pas toe. Helaas heeft niemand van de buren iets verdacht opgemerkt. Wellicht gedroegen die mannen zich heel normaal, waardoor niemand er echt acht op sloeg.”

Motorfiets geseind

De gestolen motorfiets kostte ongeveer 4.000 euro. Bjorn kreeg die van zijn ouders cadeau. “Voor mij hangt er dus ook wel nog wat emotionele waarde aan vast”, zegt hij. “Het geeft me bovendien een heel onbehagelijk gevoel om te weten dat ze mijn motorfiets op enkele meters van mij vandaan aan het stelen waren, terwijl ik gewoon in huis was.” Bjorn stapte na de diefstal onmiddellijk naar de politie. Die lieten zijn motorfiets ondertussen seinen. Maar een spoor is er momenteel nog niet. “Ik hoop natuurlijk dat hij snel nog ergens zal opduiken. Maar ik ben tegelijkertijd heel realistisch. Die wordt hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk verscheept om te verkopen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier