Moordende clown uit Oostende blijft in de cel

Laurens Kindt

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van Kevin L. uit Oostende met een maand verlengd. De man, die actief was als professionele clown, vermoordde op 14 mei zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) in haar woning in Oudenburg.

Het onderzoek naar de moord is nog volop aan de gang en dus was het geen verrassing dat de raadkamer de aanhouding van Kevin L. met een maand verlengde. Voorlopig staat er ook nog geen reconstructie gepland in de zaak.

De man bekende eerder al dat hij zijn ex-vriendin om het leven bracht omdat hij het niet kon verkroppen dat ze voor haar drie kinderen koos en hem de deur had gewezen. Op 14 mei trok hij naar haar huis in Ettelgem bij Oudenburg, waarna hij zowel de vrouw als haar drie kinderen knevelde en opsloot. De drie kinderen bleven uiteindelijk grotendeels ongedeerd, maar Caroline Dombrecht werd op een gruwelijke wijze met een mes vermoord.

Nadien belde Kevin L. nog heel wat vrienden en kennissen en hij nodigde zelfs jodelaar Dietwin H. uit Oosterzele uit in de woning. Die kreeg te zien welke horror er zich had afgespeeld, maar vertrok naar huis zonder de politie te verwittigen. Ook hij werd kort aangehouden, maar zal zich mogelijk nog voor de rechter moeten verantwoorden wegens schuldig hulpverzuim.

Volgende maand verschijnt Kevin L. opnieuw voor de raadkamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier