Moordenaar van Joyce neemt topadvocaat

10/05/17 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:51

De twee jonge Walen die verdacht worden van de roofmoord op de Loppemse Joyce Sparenberg (28) blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. Een van hen, de 18-jarige Guillaume L., nam ondertussen topadvocaat Sven Mary onder de arm.

 Moordenaar van Joyce neemt topadvocaat

Het was een drukke week voor de twee jonge verdachten van de roofmoord op Joyce Sparenberg, de 28-jarige Loppemse die eind maart vermoord werd in haar appartement in Gent. Dinsdag werden zowel Guillaume L. (18) als Joël D. (22) uit hun cel gehaald en geboeid overgebracht naar de Neermeerskaai voor een reconstructie van de moord. Daarbij waren ook hun advocaten en de vader van Joyce aanwezig, in het bijzijn van zijn raadsman Johan Platteau. Met een verschil van een uur moesten de twee verdachten elk afzonderlijk hun versie geven van wat er gebeurde in de flat.

Wie nam het voortouw?

Het is namelijk nog altijd onduidelijk wie het voortouw nam. Volgens de familie van Guillaume L. werd de jongeman meegesleurd in een spiraal van geweld door de vier jaar oudere Joël D., maar die ontkent dat. Uit de autopsie bleek dat Joyce om het leven kwam door veelvuldige slagen. Brutaal geweld dus, maar de speurders willen uitgeklaard zien wie daarvoor het meeste initiatief nam. Het motief voor de moord is ondertussen bekend: drugs én geld. Zowel slachtoffer Joyce als haar moordenaars waren niet vies van een feestje en kampten met een drugsverslaving.

Toppleiter

Dat het er niet goed uitziet, beseft ook verdachte Guillaume L. Tijdens het eerste verhoor in de kantoren van de Gentse federale politie liet hij zich nog bijstaan door pro-deo-advocaat Geert Vergauwe, maar ondertussen schoof L. zijn raadsman aan de kant en nam hij een nieuwe advocaat onder de arm. Die is niet van de minste. Het gaat om toppleiter Sven Mary uit Brussel, de zoon van voormalig VRT-baas Tony Mary. Meester Mary pleitte al verscheidene assisenprocessen en staat erom bekend dat hij vooral optreedt voor daders en niet voor slachtoffers. De Brusselse raadsman schuwt de zware zaken niet en trad onder andere al op voor terrorist Salah Abdeslam en voor de Limburgse drugsfamilie Aquino.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!