Moordenaar dokter Patrik Roelandt uit Izegem gaat in beroep

Patrik Roelandt maakte geen schijn van kans en bloedde ter plaatse dood. © a-Frank
Laurens Kindt

De 57-jarige Ingelmunsternaar die vorige maand veroordeeld werd tot 28 jaar cel voor de bloederige moord op huisdokter Patrik Roelandt (64) gaat in beroep. Danny Samyn deed dat op de laatste dag voor de beroepstermijn verstreek. “Pijnlijk voor de nabestaanden”, zegt hun advocaat.

Het vonnis dat de rechter in Kortrijk op 27 maart uitsprak, liet weinig ruimte voor twijfel. “De beklaagde haalde vooraf zijn rekening leeg, maakte een sportzak met verse kledij klaar, maakte een afspraak met de dokter en legde de messen klaar“, klonk het.

“Aan al wie het horen wilde, zei hij dat hij ‘een toer’ zou spelen”, aldus de drie rechters die oordeelden over Danny Samyn. Op 1 december 2015 plantte hij twee messen in het lichaam van de nietsvermoedende huisarts Patrik Roelandt. Eén van de messen zat ruim 11 centimeter diep in de nek van het slachtoffer. Patrik Roelandt maakte geen schijn van kans en bloedde ter plaatse dood. Omdat ze de dader zo gevaarlijk achtten, spraken de drie rechters naast de celstraf van 28 jaar ook nog de terbeschikkingstelling uit voor een periode van 10 jaar.

Hoop op mildere straf

“Het had nooit mogen gebeuren, het spijt me. Ik zal mijn straf en mijn lot aanvaarden”, had moordenaar Danny Samyn beloofd aan de rechters en de nabestaanden van het slachtoffer.

Op de laatste dag waarop hij beroep kon aantekenen, vrijdag 27 april, bleken dat loze woorden te zijn. De man tekende alsnog beroep aan tegen zijn veroordeling en hoopt zo voor het hof van beroep een mildere straf te krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier