Moord op Kimberley Courtens (20) in Hooglede komt dit najaar voor assisen

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Twee jaar nadat hij in een opwelling zijn vriendin Kimberley Courtens (20) op hun appartementje in Hooglede wurgde, zal Kenny Terryn (24) zich voor het hof van assisen in Brugge moeten verantwoorden.

Het is één van de laatste processen die door een jury van het West-Vlaamse hof van assisen zal beslecht worden. De preliminaire zitting vindt plaats op 3 oktober; het eigenlijke proces zal lopen van 10 november tot 17 november. Advocaten Jelle Dejaegher uit Brugge en Chris Vandenbogaerde uit Kortrijk zullen de dader verdedigen. Voor Jelle Dejaegher wordt het zijn eerste maar meteen wellicht ook zijn laatste assisenproces voor een volksjury. De nabestaanden van Kimberley doen een beroep op Jan Leysen en Joke Vanbelle uit Kortrijk.

Kenny en Kimberley, die opgroeide in Avelgem, woonden nog maar een maand samen in hun appartement in Hooglede toen Terryn in de nacht van 12 op 13 september 2014 haar bij de keel greep en wurgde. Hij dumpte het lijk twee kilometer verder in een gracht in de Kleine Stadenstraat. Kenny Terryn moet zich verantwoorden voor moord, maar betwist alvast de voorbedachtheid. Een motief is nooit gebleken. Mogelijk liet hij zich door voorspellingen van een kaartlegster leiden om van zijn depressie af te geraken. Die kaartlegster was de moeder van een ex-liefje van Terryn, die hem mogelijk zijn nieuwe liefde en geluk niet gunde.

(LSI – Foto a-Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier