Moord in Schuiferskapelle werd gepleegd met kruisboog

Het levenloze lichaam van Bjorn D. werd dinsdagmiddag aangetroffen. © GF
Redactie KW

Bjorn De Vrieze (28) uit Schuiferskapelle bij Tielt werd dinsdag om het leven gebracht met een kruisboog. Dat wordt bevestigd door het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Jordy V. pleegde de feiten omdat hij niet kon verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met het slachtoffer.

Het levenloze lichaam van Bjorn De Vrieze werd dinsdagmiddag aangetroffen in zijn woning in de straat Drie Wilgen in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Alles wees er onmiddellijk op dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht. Het parket bevestigt nu dat de verdachte een kruisboog gebruikte, maar over de precieze omstandigheden van de feiten wordt niet gecommuniceerd.

Raadkamer beslist vrijdag

De speurders konden vrij snel een 24-jarige man uit Tielt inrekenen. Volgens het parket kaderen de feiten in de relationele sfeer. Na hun breuk zou de vriendin van Jordy V. immers een relatie aangeknoopt hebben met het slachtoffer. De verdachte heeft ondertussen ook bekentenissen afgelegd.

Woensdagnamiddag werd Jordy V. door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. De raadkamer in Brugge zal vrijdag beslissen of hij langer in de cel moet blijven.

(Belga)

Het overlijden maakt heel wat los in Tielt. Woensdagavond zochten de vrienden van Bjorn De Vrieze steun bij elkaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier