Moeder verstopte drugs in rugzak van haar dochtertje

Redactie KW

Een 44-jarige vrouw uit Oostende is door de Brugse strafrechter tot drie jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor de handel in speed en cannabis.

Sylviane G. verstopte de drugs onder andere in de rugzak van haar 10-jarig dochtertje. Haar Kosovaarse bovenbuur kreeg 18 maanden met uitstel.

De beklaagden liepen op 4 december 2014 tegen de lamp tijdens een huiszoeking. In de oven van G. werd anderhalve kilogram speed aangetroffen. De drugs zaten verstopt in het rugzakje van haar dochter. In de zwemzak van het meisje werd cannabis gevonden. De verdachten waren als sinds de zomer van 2014 met het handeltje bezig.

Tijdens het onderzoek schoven beide beklaagden elkaar de zwarte piet toe. Uiteindelijk gaf Musli L. op de zitting toch toe dat hij ook drugs dealde. Hij merkte echter op dat zijn buurvrouw al veel langer met drugs bezig was. Sylviane G. betwistte de feiten niet, maar bleef wel haar aandeel minimaliseren. Haar raadsman Kim Devoldere pleitte dat de vrouw met speed in contact kwam toen ze de pijn afkomstig van een ernstige spierziekte wilde verlichten.

G. vroeg om het vonnis al twee weken na de pleidooien uit te spreken. Op die manier zou ze bij een straf met uitstel nog op tijd thuis kunnen zijn voor de verjaardag van haar dochtertje. Beide beklaagden mogen maandagavond de gevangenis verlaten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier