Moeder en dochter blijven in de cel voor hele reeks oplichtingen

© MM
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 23-jarige vrouw met een maand verlengd op verdenking van een hele reeks feiten van oplichting. Ook haar 44-jarige moeder blijft langer in de cel, want de verdediging liet haar verschijning uitstellen naar de zitting van 19 januari.

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

De verdachten verhuisden enkele maanden geleden naar Brasschaat, waar ze nieuwe slachtoffers maakten. Uiteindelijk keerden ze terug naar West-Vlaanderen. Moeder en dochter werden gearresteerd en zijn dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter. De verdediging van de dochter stelde voor om haar cliënte onder dertien strikte voorwaarden vrij te laten. “Haar aanhouding is heel problematisch, want ze heeft nog twee erg jonge kinderen“, aldus haar advocate Nathalie Goedertier. Over de feiten zelf wil de advocate van Sherlyn D. nog geen verklaringen afleggen. D. zou toegeven dat er zaken zijn misgelopen, maar ontkent dat ze bewust mensen oplichtte.

In het dossier zijn al 34 gedupeerden geregistreerd, maar wellicht hebben heel wat slachtoffers nog geen aangifte gedaan. Het parket vraagt dan ook dat gedupeerden zich alsnog melden bij de politie. In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier