Moeder en dochter blijven in de cel in zaak van ‘schlagermoord’ in Oostrozebeke

Redactie KW

In de zaak rond de moord op Roland Roelens in oktober vorig jaar in Oostrozebeke blijven twee verdachten nog minstens een maand in de cel. Het gaat om de 46-jarige echtgenote en de 20-jarige dochter van de ondertussen overleden hoofdverdachte, de onderbuur van het slachtoffer.

De feiten dateren van 28 oktober 2016. Toen belde Nico T. naar de politie, omdat hij zijn bovenbuur Roland Roelens in residentie Ter Ghinste al een tijdje niet meer had gezien. De politie trof Roelens dood aan in zijn appartement, badend in een plas bloed. Al snel werd Nico T. als hoofdverdachte opgepakt. De man overleed echter in zijn cel. De zaak nam een bizarre wending, toen enkele weken na zijn overlijden plots zijn hele familie opgepakt werd.

Zowel zijn echtgenote, zijn meerderjarige dochter als zijn oudste, minderjarige, zoon werden aangehouden. Die aanhouding is nu door de Gentse kamer van inbeschuldigingsstelling bevestigd. Moeder Christelle en dochter Melissa blijven dus minstens nog een maand in de cel. De minderjarige zoon A. verblijft in een gesloten jeugdinstelling.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier