Mister Gay Belgium Jaimie uit Roeselare slachtoffer van homofoob geweld

Jaimie Deblieck (midden) werd in 2017 verkozen tot Mister Gay Belgium.
Redactie KW

De aanval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, na een avondje uit in zijn thuisstad Roeselare. Jaimie kreeg enkele stampen, werd op de grond geduwd en uitgemaakt voor “fucking homo”. De Mister Gay Belgium 2017 deed aangifte bij de politie.

Jaimie Deblieck is erg aangeslagen door de aanval. Hij ging naar het ziekenhuis voor controle en deed melding bij de politie. Later op de dag gaat hij terug naar de politie, die de zaak ernstig neemt.

Jaimie is teleurgesteld en ook boos“, vertelt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens. “Maar hij is een sterke persoonlijkheid. Bedreigingen en andere negatieve commentaren na zijn verkiezing, heeft hij ook overleefd. Ik snap niet dat mensen zoiets doen. We zijn er nog lang niet qua acceptatie.”

“Ik laat het hier niet bij, lafaard”

Jaimiehttps://www.facebook.comFacebook1

Mij vanachter aanvallen en stampen geven is 1 ding. Mij erna uitschelden voor ‘fucking homo’ gaat je nog bezuren. Ik laat het hier niet bij, lafaard.

Geplaatst door Jaimie Deblieck op vrijdag 9 februari 2018

rich1.0https://www.facebook.com/jaimiedeblieck/posts/1541746799228409552

Jaimie liet ondertussen al van zich horen op zijn Facebook-pagina. “Mij vanachter aanvallen en stampen geven is 1 ding. Mij erna uitschelden voor ‘fucking homo’ gaat je nog bezuren. Ik laat het hier niet bij, lafaard”, klinkt het. Zijn post kreeg ondertussen al meer dan honderd steunbetuigingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier