Mislukte ramkraak bij Tuincentrum Vergauwe in Nieuwpoort

Redactie KW

Tuincentrum Vergauwe in Nieuwpoort liep vrijdagnacht heel wat schade op toen drie dieven een mislukte ramkraak hebben gepleegd. Ze sloegen de vitrine in van de winkel en richtten heel wat schade aan. De daders sloegen op de vlucht voor het rookalarm.

De mislukte ramkraak gebeurde vrijdagnacht rond 2 uur. Zaakvoerder Peter Vergauwe woont naast zijn tuincentrum en hoorde alles gebeuren. “Ik hoorde gebonk en vermoedde dat er iets aan de hand was”, getuigt Peter. “Toen ik ging kijken hoorde ik het alarm luid afgaan. De vogels waren toen jammer genoeg al gaan vliegen.”

De vandalen gingen bruut te werk en gebruikten een steen van meer dan tien kilo om de vitrine te forceren. Uiteindelijk slaagden ze er in om één ruit te breken, maar op dat moment vormde zich een mistgordijn in de winkel. De daders sloegen op de vlucht. Voorlopig ontbreekt elk spoor.

Vierde keer

Zaakvoerder Peter Vergauwe zag op camerabeelden dat het om drie dieven ging in een zwarte personenwagen. Het is al de vierde keer in amper twee jaar tijd dat dieven het op zijn zaak hebben gemunt. Sinds de laatste inbraak installeerde de man een alarmsysteem met rookgordijn.

“In totaal is er al voor tienduizenden euro’s gestolen. Vooral boomzagen zijn heel populair. Die zijn makkelijk te vervoeren en kosten per stuk al snel duizend euro. Ik besliste dan ook om de zaak zo goed mogelijk te beveiligen”, aldus Peter. De politie kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak. Peter Vergauwe zelf heeft nog weinig hoop dat de daders worden gevat. “Ik laat de politie zijn werk doen en zie wel wat er van komt”, besluit Peter. De winkel zelf ging vandaag gewoon opnieuw open.

(MM)

Mislukte ramkraak bij Tuincentrum Vergauwe in Nieuwpoort

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier