Minderjarig meisje mishandeld op haar verjaardag: haar afgeschoren, geslagen en met urine overgoten

Redactie KW

Vier twintigers moesten woensdag in Kortrijk voor de rechtbank verschijnen voor mishandelingen van een minderjarig meisje. Op haar zestiende verjaardag werd het slachtoffer gevangen gehouden, geslagen en vernederd. Nadien werd haar Facebookaccount ook nog gehackt.

Eerste beklaagde was ten tijde van de feiten de beste vriendin van het slachtoffer. Hun vriendschap had een moeilijke periode doorgemaakt. Toen het meisje 16 werd, dacht ze dat haar vriendin een cadeau voor haar had. Ze ging mee naar een appartement in Roeselare, waar zich de gruwelijke feiten afspeelden. “Het is werkelijk een scenario voor een wrede film”, zei de advocate van het slachtoffer. “Ze werd er van 12.30 tot 6 uur de ochtend daarna opgesloten. Ze schoren haar wenkbrauw en hoofdhaar af, sloegen haar en gooiden urine over haar heen. Na een ijskoude douche werd ze uiteindelijk weer weggestuurd.”

Een maand later werd haar Facebookprofiel gehackt, waarna diverse foto’s en posts verspreid werden door de vermeende vriendin. Zij betwist de feiten niet. De strafrechter zal een deskundige aanstellen om na te gaan welke schade het slachtoffer precies geleden heeft. Pas daarna zal de openbare aanklager zijn vordering uiteen zetten.

Volgens de moeder van het meisje is er tot op heden sprake van bedreigingen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier